torsdag den 11. maj 2017

Det store krukkeshow

Jeg elsker at pynte op og lave små og store shows, men krukkeriet har jeg for det meste samlet et sted (eller måske 5-6 steder..når man nu også skal være helt ærlig) idet de jo skal vandes meget, og det tager sin tid, og det er bestemt ikke noget man skal springe over med, for der ikke noget specielt spændende ved at se på halv slatne planter i krukker. En af de nye statister i showet i år, er den gamle kakkelovn, hvor det oven i købet er min loppemarkeds forskrækkede mand, som har fået fat i den...utroligt...men han kunne se ideen i ovnen, da den jo kan fungere som terrassevarmer. Ja..han kan godt bruges en gang imellem:-)

lørdag den 6. maj 2017

Min blå skov

Ih så begynder de blå skillaer at herske i skovbunden, slut med anemonerne som har haft deres smukke storhedstid. I staudebedene er de blå klokkeblomster som den rene pest, det er mere eller mindre umuligt at komme af med dem igen, men i mit skovområde er de hjerteligt velkomne.

torsdag den 27. april 2017

Nyt espalier

Dagens projekt har været et nyt espalier, jeg har anvendt hasseltræ til stolperne, da det har en god holdbarhed på trods af nedgravning i jord. Der er flettet pil ind mellem stolperne, hvilket giver et stærkt espalier, som ikke lige flytter sig. Toppen af stolpen er dekoreret med forskellige porcelænslåg og nogle af stolperne har sengefjedre som pynt, men dem havde jeg dog ikke nok af til alle stolper. Nu tænker jeg at den engelske rose Constance Spry og klematisen Prinsesse Diana skal overfalde espalieret sammen💚mon ikke det kunne blive et godt makkerpar

tirsdag den 25. april 2017

De vilde tulipaner

I mange år har jeg været meget tæt på at springe ud af bilen bevæbnet med spade, når jeg har set de diskrete og yndige vilde tulipaner i vejrabatten..kun tanken om at de andre bilister ikke skulle hyle af grin over synet af en halv kriminel havetosse, som graver så græsset flyver om ørerne, har afholdt mig fra at gøre det..der kommer altid så mange biler på den strækning! Til alt held forærede en god haveven mig så nogle fra hendes have forrige år. Sidste år havde jeg da glemt alt om disse yndigheder, indtil havevennen spurgte mig, hvordan det gik med dem...væk var de dog. Lige indtil i dag, nu er de endelig kommet frem i havens skovområde..er de ikke fine:-)

mandag den 24. april 2017

Hjertetræet lyser op

Hjertetræet er et must i min have. Det er så smukt og når det sender duftstrømme af vanille rundt i haven, så bliver man da totalt kagesulten. Her i foråret er det aller smukkest, når det står med sine nye rødlige udsprungne blade og når solens stråler rammer bladene, så lyser træet op som en ildkugle i haven

lørdag den 22. april 2017

Stribede tulipaner

De første tulipaner er for længst begyndt at blomstre i haven, og i efteråret satte jeg nogle vinrøde i et af bedene, og se hvad nu der også er dukket op..nogle enkelte tulipaner i stribet udgave. Disse er jeg faktisk blevet helt pjattet med, og planlægger tulipanflor næste forår, hvor denne stribede tulipan indgår i kombination med tre andre farver (ikke stribede)...sparegrisen skal vist slagtes til efteråret.

Vinbjergsneglen

Se lige hvem, som dukkede op i haven forleden...min første vinbjergsnegl, som i sin tid fik påmalet nr 25 med neglelak pga vores husnr. Normalt hader jeg slimbæster i haven, men en undtagelse er vinbjergsneglen, som jeg bilder mig ind er mere eller mindre harmløs💚Siden er der kommet andre vinbjergsnegle til, som jeg har fået foræret og der er jo nok også yngel, men alligevel ser jeg dem sjældent. Min forbavselse er dog lige stor hver gang, når jeg pludselig ser en af disse kæmpe sneglbasser. Når jeg googler alder på en vinbjergsnegl, så står der at de kan blive op til 10-15 år, måske mere. Det er faktisk lidt spændende at holde øje med hvor gamle, de bliver. Nr. 25 blev døbt for ca. 3 år siden, men den var ikke nogen unge på det tidspunkt, så hvem ved hvor gammel den er.