fredag den 31. august 2012

På havevandring

I onsdags var jeg på havevandring arrangeret af Aaskov Havekreds. Det drejede sig om to dejlige landbohaver, og jeg vil lige vise lidt fra den ene have, som faktisk er min fætters. Det er dog hans kone, som er den kreative sjæl i haven. Der er mange skulpturer i haven, som putter sig mellem planterne, den gamle have består af monsterstore gamle bøgetræer, som giver indtryk af, at man pludselig er blevet meget lille og er kommet ind i en grøn eventyrverden. Gårdspladsen er lavet om til en gårdhave med en masse spændende og kreative detaljer.
Min fætter har lavet en del jernting i haven, her er et par troldefødder med træben. Jeg er lidt vild med den:-)
Det er et naturligt kildevæld, som laver vandhullet, ja det kaldes æ' vandhul i daglig tale.
Tænk at have sådanne nogle monstre i haven. Jeg kan huske før i tiden, da børnene var små, var der den vildeste gynge under disse kæmper.
Der var mange bregner rundt omkring, de passede perfekt ind i skovhaven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

søndag den 26. august 2012

Blomsteralle'en i august

Søndagen er blevet brugt til at luge i blomsteralle'en, som jeg har lavet i år. Det fotograferer jeg oftere end andre bede, dels fordi jeg vil bruge billederne til at planlægge nye planter eller omfordelinger af planterne i bedene.  Især om vinteren hvor jeg ved, at jeg dykker ned i gamle fotos og planlægger, drømmer og tegner...planerne er jeg begyndt at samle i en bog, hvor alle ideer og inspiration bliver noteret til senere brug...jeg glemmer nemt, men det er nu også nemt, for mit hoved vrimler med billeder og ideer hele tiden...de fleste bliver dog ikke ført ud i livet, for jeg har kun to arme, fuldtidsarbejde, stort hus, to dovne børn, mand med dårlig ryg og motionskrævende hund:-)
Hvor kunne det være dejligt, hvis man kunne klone sig selv, så der fx. rendte fire Bente'er rundt..den ene kunne gøre rent i huset - alt det kedelige, de to andre kunne luge i haven og jeg den originale kunne overvåge det hele fra chaiselongen i drivhuset- nej det ville ikke være dårligt:-)

Hvorfor skal dild kun gro i krydderurtehaven, jeg synes at den er flot i staudebedet.
Jeg elsker rødkål mellem stauder og sommerblomster, de har sådan en flot blårød farve.
Og så lige et billede af dovne Anton, som bare lægger sig de mest mærkelig steder. Det kan da ikke være særligt bekvemt at putte sig i en cementfuglebad!! Og jeg HAR IKKE placeret ham der!!
 
 
 
 
 

søndag den 19. august 2012

Det bliver bedre næste år

Jeg har vist ikke vist så mange billeder fra min gårdhave, da jeg også der har lavet meget om, og derfor står bedene lidt småbart rundtom, og helt som det skulle være i mit hovede, er det altså ikke blevet...det skulle være den frodige hvide gårdhave, tilsat lidt sartgule tallerkensmækkere.
Men måske næste år, så nærmer det sig. En ting som jeg ikke har fortrudt, er den hvide stribede græs, som gror som ukrudt, og som jeg egenligt bare plantede som et forsøg. Den pynter virkelig i bedet.

Og ja, jeg ved godt at det ikke er særligt godt at fotografere i solskin, men det var øjeblikket hvor jeg havde tid til det:-)
Der skulle ikke gro lyserøde stokroser i gårdhaven, men nogle gange er det lidt sjovere, når ting bar får lov at gro alligevel, selvom de ikke er inviterede. Næste år får den dog ikke lov:-)
Hvor ville jeg ønske at mit drivhus var et viktoriansk drivhus eller i det mindste et gammelt trædrivhus, men pyt det duer da alligevel og som I kan se har jeg også min chaislong fra lopperen til at stå i hjørnet.
Døren ind til garagen gemmer sig godt i klatrevinen
Lidt at mit 'planlagte' rod til indgangen i gårdhaven. Dette skulle også gerne blive lidt pænere næste år.
Men som førsteårs rod, så er jeg godt tilfreds:-)




lørdag den 18. august 2012

Havekredsen til folkefest

Den varme dag er blevet brugt på at stå ved en stand i den lokale havekreds til folkefesten i Kibæk. Det kan faktisk også blive for varm sådan en dag, så det går ud over besøgstallet, for jeg tror nemlig at mange tog en tur til stranden i stedet, men det var jo også lige vejret til det.
Jeg tog meget af mit 'haveskrammel' med, for at pynte op ved boden. Der blev både brugt gamle stiger, havegreb og andre redskaber, lokkeduer og små gibsfigurer, selv mine gamle knoklede træsko blev brugt som pynt....man skal jo vise hvordan vi går til den i haven:-)

Vi havde gang i konkurrencer med spørgsmål for både voksne og børn - der er ikke noget som en god konkurrence til at lokke folk til:-)

Herudover var der en som solgte sit flotte pileflet og nogle lidt planter og fuglebade som cementblade. Vi havde en enorm hyggelig dag i havebestyrelsen, hvor det først og fremmest gik ud på at vise omegnen at der eksisterer en meget aktiv lokal kreds af Haveselskabet



torsdag den 16. august 2012

Havestien

Det gør nu ikke noget at der kommer lidt regnvejr, jorden var faktisk ved at være tør, og jeg har da vandet lidt de sidste par dage. Jeg kan sagtens arbejde i haven, selvom det regner, men jeg har en dreng, som skal afleveres på efterskole på søndag, så måske var det lidt smart at få pakket lidt til ham....selvom haven trækker nu lidt mere:-) Meeen jeg kan da finde et par billeder frem fra nogle af mine stier i haven, der har tidligere være trædebregner på stien, men jeg syntes at alt bare var for grønt og det flød lidt ud. Stien er nu blevet mere markant og fremhæver bedene noget mere.




tirsdag den 14. august 2012

Skønne klematis

Jeg er glad for disse klematis, som bare ligger hen ad jorden. Oprindelig klatrede de op i en portal i birk, men denne er nu rådnet væk og indtil videre klatrer klematisen hen langs kanten af et bed, og det er jeg efterhånden blevet lidt vild med. Jeg tror vist at jeg skal have lavet nogle stiklinger af den (hvis ellers det lykkes mig) og have den både i kanten af nogle bede og måske også som lidt bunddække.


mandag den 13. august 2012

Mine tallerkensmækkere

I år har jeg fået sået en hel del tallerkensmækkere, og hvor er de da bare et symbol på sol og sommer. Som noget nyt har jeg købt en sart gul og en bordeauxfarvet tallerkensmækker. De orange havde jeg i forvejen. Da jeg i sin tid så et foto af Claude Monets alle' med tallerkensmækkerne som kravlede ukontrolleret og vildt ind over gruset, så måtte jeg da også have sådan en alle', meen der mangler måske et år eller to endnu, før den er lige så vild og romantisk blomstrende som Monets:-)





søndag den 12. august 2012

Haven er skøn i august

Jeg har næsten altid meget travlt i august, her er både fødselsdage, familiefester, havearrangementer, så indlæg til bloggen bliver der nok ikke mange af her i august. Og det er faktisk lidt synd, for hvor er haven dejlig lige nu, der er rigtigt meget som blomstrer på sit højeste lige. Se bare mine nye roser, som jeg købte i foråret, bl.a. Burgundy Ice, og Poulren018. Jeg har bestemt ikke fortrudt mine rosenindkøb:-)
Burgundy Ice, som jeg købte i Bilka - virkelig smuk farve
Poulren018, som er en Poulsen rose, jeg ahr fem af dem og de strutter alle af sundhed, de er virkelige kraftige, selvom det er første år.
Poulren018
Mit gråblege bed foran stuehuset, her gemmer Poulren018 roserne sig, de passe glimrende ind med deres sartgule farver.
Anton kan sove de mest utrolige steder. Her måtte jeg lige ind og hente kameraet:-)